Mazgāšana

Atlasīt pēc
Price
Manufacturers
Simbols
more... less
Svītrkods
more... less
Materiāls
Krāsa
Garums [cm]
more... less
Platums [cm]
more... less
Augstums [cm]
more... less
Ietilpība [l]
Filter

Ko vislabāk izmantot veļas mazgāšanai?

Veļas mazgāšanas līdzekļi ir ļoti svarīgi, lai mūsu drēbes, dvieļi, galdauti vai aizkari būtu tīri. Tie darbojas, atdalot netīrumus no virsmas, tādējādi ne tikai atbrīvojoties no noturīgiem netīrumiem, bet arī atsvaidzinot audumu krāsu un smaržu. Pamatā ir trīs mazgāšanas līdzekļu veidi: pulveri, šķidrumi un želejas, bet pulveri ir pieejami arī kapsulu un pērlīšu veidā,kas atšķiras tikai pēc formas un konsistences. Visi šie līdzekļi ir ideāli piemēroti apģērbu mazgāšanai un mājokļa dekorēšanai, taču to mērķis atšķiras atkarībā no auduma veida, netīrumu pakāpes un pat krāsas, kā sīkāk paskaidrots turpmāk.

Pievērsiet uzmanību auduma veidam, kā arī ražotāja marķējumam.

Veicot veļas mazgāšanu, pievērsietuzmanībuetiķetei uz apģērba un mājas rotājumiem. Tur atradīsiet informāciju parmazgāšanas līdzekļulietošanas iespējām, kā arī partīrīšanas metodi. Vairumā gadījumu ir pieļaujama mazgāšana veļasmašīnā 30 līdz 60 grādu temperatūrā (atkarībā no auduma veida) ar viegli pieejamiem mazgāšanas līdzekļiem. Tomēr ir vērts pieminēt, ka dažos gadījumos ir informācija par ķīmisko tīrīšanu vai hlorēšanu. Šādos gadījumos tās ir jānogādā specializētā veļas mazgātavā, kur darbinieki vispusīgi parūpēsies par mūsu apģērbu, piemēram, jaku, mēteli vai uzvalku.

Kas ir labāks - pulverveida vai šķidrais veļas mazgāšanas līdzeklis?

Vairumā gadījumu veļas mazgāšanas līdzekļa izvēle aprobežojas ar klasisko pulveri, bet ir arī šķidrais un gēls. Traipu noņemšanai vislabākā izvēle ir veļas pulveris,taču veļas mazgājamajā mašīnā ir jāiestata programma augstākai temperatūrai, jo tikai šādos apstākļos tas labi izšķīdīs, neatstājot mazgāšanas līdzekļa atlikumu uz auduma. Tas ir lieliski piemērots ne tikai baltām drēbēm, bet arī pelēkiem aizkariem. Augstāka temperatūra kombinācijā ar labu mazgāšanas līdzekli var atjaunot to sniegbalto krāsu. Savukārt krāsainiem un tumšiem audumiem vislabāk noder šķidrie mazgāšanas līdzekļi, jo tie labi šķīst zemā temperatūrā, kas pasargā krāsu no izbalēšanas, un jūs varat izmantot īsākas programmas, neuztraucoties par mazgāšanas līdzekļa atliekām. Labi ir pievienot arī audumu mīkstinātāju, kas ne tikai piešķir apģērbam patīkamu aromātu, bet arī mīkstina audumu.

Kā pareizi lietot traipu tīrītāju?

Traipu atdalītāju drīkst lietot tikai tad, ja ražotājs uz etiķetes nav norādījis, ka to nedrīkst lietot. Tas parasti attiecas uz krāsainiem un tumšiem audumiem, jo, pievienojot traipu noņēmēju, var rasties traipi, kurus nav iespējams noņemt. Vairumā gadījumu šāda veida mazgāšanas līdzekļi ir gēlu vai šķidrumu veidā, kurus uzklāj uz auduma un iepriekš izsmidzina vai ievieto bļodā, lai mazgāšanas līdzeklis iedarbotos uz traipu. Pēc dažām minūtēm ir labi ievietot drēbes veļas mazgājamajā mašīnā un izmazgāt tās kopā ar pārējām drēbēm.

Kāds veļas pulveris ir piemērots zīdaiņiem?

Zīdaiņu drēbju mazgāšanai tiek izmantoti īpaši hipoalerģiski mazgāšanas līdzekļi. Tajos nav arī nevajadzīgu smaržvielu, kas var sensibilizēt un kairināt mazuļa ļoti maigo ādu. Ir vērts arī pārliecināties, ka tiem ir nepieciešamie apstiprinājumi un tie ir dermatoloģiski pārbaudīti. Tādējādi mēs varam būt droši, ka drēbes būs labi iztīrītas un nekairinās ādu.

Apskatiet arī citus pieejamos produktus:

- Galda spilventiņš

- Puķu podi

- Foto rāmis

- Dzīvojamās istabas pulkstenis

- Krūzītes

- Maizes dēlīši

Iekraušana...