Kamionka

Atlasīt pēc
Price
Manufacturers
Simbols
Svītrkods
more... less
Garums [cm]
more... less
Platums [cm]
more... less
Augstums [cm]
more... less
Ietilpība [ml]
Trauku mazgājamā mašīna
Filter

Kas ir keramikas izstrādājumi un kā tos izgatavo?

Akmenskeramika ir termins, ar ko apzīmēkeramikas izstrādājumus, kas izgatavoti no alumīnija un kvarca smilšu maisījuma, pēc izvēles arī šamota, kas veidots noslānekļavai alumīnijamaluma. Atšķirībā no stikla izstrādājumiem tie vienmēr ir necaurspīdīgi. Tas saistīts ar alumīnija izmantošanu, tomēr tie ir ļoti pievilcīgi, jo ražošanas procesā tos apsmidzina ar dažādām vielām (piemēram, nātrija hlorīdu), kas uz traukiem rada sava veida glazūru, kas redzami spīd. Akmensmasas traukus izgatavo, tos veidojot un pēc tam apdedzinot krāsnī, kas sakarsēta līdz 1 300 grādiem pēc Celsija. Tas nodrošina ne tikai unikālu dizainu, bet arī mehānisko izturību, kas bija populāra senatnē, tostarp Grieķijā un Ēģiptē. Tolaik radītie trauki nenoliedzami ir nozīmīgs senās kultūras, kurai savulaik bija raksturīgs utilitārs raksturs, produkts. Daudzus gadsimtus vēlāk keramikas trauki kļuva plaši izplatīti visā Eiropā, arī mūsu valstī. Boleslavecas pilsēta (Bolesławiec), kas atrodas Lejassilēzijas vojevodistes ziemeļrietumu daļā, ir slavena ar to ražošanu. Tur ražotie izstrādājumi ir pazīstami ne tikai Polijā, bet arī visā pasaulē.

Kādas īpašības piemīt keramikas traukiem? Vai keramikas izstrādājumi ir veselīgi?

Akmensmasas trauki ļauj gatavot veselīgus, vitamīnu pilnus ēdienus, jo tie ir izgatavoti no ķīmiski inertām izejvielām. Tāpēc tie nereaģē ar produktiem ar atšķirīgu pH līmeni. Iepriekš minētais spīdīgais slānis ne tikai piešķir traukiem estētisku izskatu, bet arī efektīvi bloķē skābo vielu piekļuvi. Šā iemesla dēļ tas ir ideāli piemērots, cita starpā,tādu produktu kāgurķuvai kāpostu marinēšanai,kas saglabā visas savas uzturvērtības īpašības .

Vai keramikas trauki saglabā siltumu?

Jāatzīmē, ka keramikas trauki ļoti ilgi saglabā siltumu, tāpēc tie ir ideāli piemēroti kā kastroļu trauki. Tajos var pagatavot gaļas un dārzeņu ēdienus un mērces, piemēram, tomātu mērci, un nav nepieciešams daudz tauku. Ēdieni ir garšīgi un, kas ir svarīgi, ilgi saglabā siltumu arī pēc izņemšanas, jo trauki ilgi uzsilst un ļoti lēni izdala siltumu. Ir vērts pieminēt, ka keramikas trauki tiek izgatavoti, apdedzinot tos augstā temperatūrā, tāpēc tie kļūst arī mehāniski izturīgi. Tomēr jāizvairās no pēkšņām temperatūras izmaiņām. Pēc izņemšanas no krāsns tie jāatstāj pilnībā atdzist - ja uz karstiem keramikas izstrādājumiem uzlejam ūdeni, temperatūras starpība var izraisīt plaisāšanu.

Kā jātīra keramikas trauki?

Akmensmasas traukus vislabāk tīrīt ar rokām. Tie ir izgatavoti no nelīpošiem materiāliem, tāpēc tos ir daudz vieglāk uzturēt tīrus. Tomēr, ko darīt, ja jūsu kastroļu trauki ir stipri netīri un izžuvuši? Vislabāk tos ir iemērkt (tiem jābūt atdzesētiem) ūdenī ar trauku mazgāšanas līdzekli. Pēc tam ir daudz vieglāk atbrīvoties no iežuvušiem traipiem - vienkārši uzmanīgi nokasiet netīrumus un nomazgājiet traukus zem tekoša ūdens.

Vai keramikas traukus var mazgāt trauku mazgājamajā mašīnā?

Akmensmasas traukus nedrīkst mazgāt trauku mazgājamajā mašīnā, jo karsts ūdens zem spiediena kopā ar spēcīgu mazgāšanas līdzekli var noberzt stiklaino virsmu un zaudēt tās nepielipšanas īpašības.

Skatīt citus mūsu interneta veikalā pieejamos produktus:

- Krūzītes

- Šķīvji

- Krūzītes

- Trauki

- Vāzes

- Kur vislabāk piekārt pulksteni?

Iekraušana...