Nerūsējošā tērauda podi

Atlasīt pēc
Price
Manufacturers
Simbols
more... less
Svītrkods
more... less
Materiāls
Krāsa
Garums [cm]
more... less
Platums [cm]
more... less
Augstums [cm]
more... less
Diametrs [cm]
Ietilpība [l]
Iepakojuma veids
Saskare ar pārtiku
Materiāls
Trauku mazgājamā mašīna
Sugas
Filter

Vai ir veselīgi gatavot nerūsējošā tērauda katlos?



Nerūsējošais tērauds ir netoksisks materiāls, kas nereaģē ar pārtiku. Tāpēc gatavošana tajos ir droša un neizdala nekādas kaitīgas vielas ēdienā. Tas arī saglabā produktu uzturvērtību, padarot ēdienus garšīgus un ļoti veselīgus.



Kādus nerūsējošā tērauda traukus izvēlēties?



Labi nerūsējošā tērauda trauki ir ļoti nepieciešami daudzās mājsaimniecībās, jo to cenas un kvalitātes attiecība ir ļoti laba. Lai pārliecinātos, ka trauki mums ir pilnībā funkcionāli, iegādājoties tos, ir vērts pievērst uzmanību šādiem aspektiem:





  • to ražošanā izmantotajam tērauda veidam. Vislabākie izstrādājumi ir no 18/10 vai 18/8 tērauda,kas ir izturīgi pret rūsu unļoti ilgi saglabāsavu spīdumu .

  • Liksim uz produktiem, kas izgatavoti izturīgā veidā. Nerūsējošā tērauda katli ar biezu dibenu uzkarst lēnāk, taču ēdienu uzsilda vienmērīgi, kas nodrošina efektīvu gatavošanu.

  • Pievērsiet uzmanību tam, kāda veida plītīm trauki ir paredzēti. Nerūsējošā tērauda traukiem, kas paredzēti indukcijai, ir īpašs magnētisks dibens, ko attiecīgā plīts "nolasa", tādējādi ļaujot uzkarsēt dibenu. Mūsdienās tiek piedāvāti arī universāli produkti, kas ir piemēroti arī gāzes vai keramikas plītīm.

  • Izvēlētajiem traukiem jābūt ar izturīgiem, profilētiem rokturiem, vēlams tādiem, kas nesakarst, tādējādi tos būs daudz vieglāk noņemt no plīts.

  • Jebkura tērauda katla būtiska sastāvdaļa ir vāki, kas ir būtisks elements, gatavojot sautējumu. Tiem jābūt labi pieguļošiem diametra ziņā, kā arī izgatavotiem no karstumizturīga stikla.

  • Paļausimies uz produktiem, kas ļaus mums pagatavot ēdienus. Dodiet priekšroku gataviem komplektiem ar tilpumu no 2 līdz 6-7 litriem, kas paredzēti gaļas sautēšanai, makaronu pagatavošanai vai buljona pagatavošanai.



Vai ēdienu var uzglabāt nerūsējošā tērauda katlos?



No nerūsējošā tērauda izgatavoti katli izceļas ar vairākām īpašībām, kas veicina ne tikai to izturību, bet arī funkcionalitāti. Tie saskarē ar pārtiku nerūsē un neveidojas patina (kā tas ir, piemēram, ar izstrādājumiem, kas izgatavoti no vara), tāpēc uzglabātā ēdiena garša nemainās. Tas ir ļoti svarīgs padoms tiem, kas gatavo zupas vai vienreizējas pagatavošanas ēdienus - kad ēdiens ir atdzisis, katlu var uzglabāt ledusskapī, nebaidoties zaudēt tā aromātu un garšu.



Kā tīrīt nerūsējošā tērauda trauku ārpusi?



Nereti trauku ārpuse var apdegt, ja tos izmanto uz gāzes plīts vai ja uz tiem ir izšļakstījies, piemēram, no pannas vai cita trauka. Kā tad šādu katlu var iztīrīt? Ir vairāki efektīvi veidi, kā atbrīvoties no noturīgiem netīrumiem:





  • Visizplatītākais no tiem ir izmantot trauku mazgāšanas līdzekli un ūdeni. Iemērciet un noskalojiet šādu tērauda trauku ar sūkli un šķidrumu, pēc tam noskalojiet to zem tekoša ūdens.

  • Ja netīrumi ir daudz lielāki, varam sajaukt pusi tases etiķa un pusi tases ūdens (lielākiem podiem proporcijas palieliniet) un iegremdēt podu šķīdumā apmēram uz 30 minūtēm. Uzmanīgi noslaukiet ar sūkli un nomazgājiet trauku zem tekoša ūdens.

  • Var arī sajaukt tējkaroti cepamās sodas ar trim ēdamkarotēm ūdens un noskalot trauku ar šo šķīdumu, pēc tam noskalot tīrā ūdenī.



Vai nerūsējošā tērauda traukus var mazgāt trauku mazgājamajā mašīnā?



Nerūsējošā tērauda traukus var mazgāt trauku mazgājamajā mašīnā, protams, ar nosacījumu, ka no iekšpuses tiek izņemti lielāki ēdiena gabali, kas varētu aizsērēt mašīnas filtrus. Ieteicams izvēlēties arī piemērotus mazgāšanas līdzekļus, piemēram, tabletes, kas efektīvi notīra traukus, nebojājot to maigo virsmu. Un neaizmirstiet pēc izņemšanas no trauku mazgājamās mašīnas tos kārtīgi nosusināt, lai tie kalpotu jums nemainītā stāvoklī daudzus gadus.



Pārbaudiet citus pieejamos produktus:



- Katli



- Deserta šķīvji



- Vakariņu servīze



- Maizes trauki



- Krūzītes



- Kafijas tasītes

Iekraušana...