Vīna galoni

Atlasīt pēc
Price
Manufacturers
Svītrkods
Garums [cm]
Platums [cm]
Augstums [cm]
Filter

Kas ir galons?



Galons ir trauks, ko izmanto dažāda veida šķidrumu uzglabāšanai, un šī prakse pastāv jau kopš seniemlaikiem, taču tā ir arī anglosakšu valstīs izmantota tilpuma mērvienība. Anglijā viens galons atbilst 4,55 litriem, savukārt Amerikas Savienotajās Valstīs tas ir 3,79 litri šķidrumiem un 4,4 litri beramajiem produktiem.



Kam jāpievērš uzmanība, iegādājoties vīna galonu?



Labam vīna galonam jābūt izturīgam traukam, kas nodrošina, ka dzēriens ilgi saglabājas labā stāvoklī. Veicot pirkumu, iesakām pievērst uzmanību šādiem elementiem:





  • Labam vīna galonam jābūt izgatavotam no krāsaina stikla, piemēram, zaļa vai brūna, kas pasargās dzērienu no saules gaismas. Daudziem šādiem izstrādājumiem ir īpašs logs, lai pārbaudītu vīna līmeni, vai arī tie ir izgatavoti no nedaudz gaišāka stikla, kas ļauj noteikt, cik daudz dzēriena paliek traukā.

  • Daudziūdens galoni ir izgatavotiarī no citiem materiāliem, piemēram, sintētiskās HDPE plastmasas, kas ir atļauta saskarei ar pārtiku .

  • Ļoti svarīga sastāvdaļa, izvēloties trauku, ir tā tilpums. Nelielam patēriņam pietiek ar 5 litru vīna galonu, bet mērenam patēriņam - ar 25 litru vīna galonu. Ja šāda veida dzērieni tiek lietoti bieži un lielākos daudzumos, piemēram, ēdiena gatavošanai vai pasniegšanai ballītēs, laba izvēle ir 50 litru vīna galons.

  • Ir vērts pievērst uzmanību tam, vai galonam ir skala, kas ļaus precīzi nolasīt, cik daudz vīna ir palicis galonā.

  • Tvertnei jābūt aprīkotai ar rokturi, lai vīnu varētu ērti pārliet karafē vai tieši glāzē. Rokturim jābūt ergonomiski veidotam, lai tas labi turētos rokā.

  • Visām vīna galona daļām jābūt labi pieguļošām - trauka biezās sienas un labi pieguļošs rokturis ietekmē produkta izturību.



Kā uzglabāt vīnu virtuvē?



Pareiza vīna uzglabāšana nodrošina, ka šis cēlais dzēriens saglabā savu garšas un aromāta pilnību. Pareizai uzglabāšanai noteikti palīdzēs turpmāk minētie padomi:





  • Vislabāk vīnu virtuvē uzglabāt skapī vai plauktā,kur ir tumšs, vēss un pastāvīga temperatūra. Vīns jāuzglabā 10 līdz 15 grādu temperatūrā pēc Celsija.

  • Vīns jāglabā pudelē vai vīna galonā horizontālā stāvoklī. Horizontālā stāvoklī korķis ir pastāvīgi mitrs, un tas neļauj tam izžūt.

  • Vīnu nedrīkst uzglabāt tiešā saskarē ar saules gaismu, jo tas var izraisīt aromāta zudumu.

  • Izvairieties uzglabāt vīnu tuvu ierīcēm, kas rada karstumu, piemēram, ledusskapim vai cepeškrāsnī.

  • Ir labi regulāri pārbaudīt vīna galonu stāvokli. Ja pamanāt kādas plaisas, šādu dzērienu nevajadzētu dzert.



Skatiet citus mūsu piedāvājumā esošos produktus:



- Dekanteri



- Glāzes



- Stiklenes



- Kafijas krūzes



- Maizes cepējs



- Vakariņu servīze

Iekraušana...