Bļodas

Atlasīt pēc
Sadaļas
Price
Manufacturers
Simbols
Svītrkods
Materiāls
Krāsa
Garums [cm]
Platums [cm]
Augstums [cm]
Diametrs [cm]
Ietilpība [l]
Iepakojuma veids
Saskare ar pārtiku
Materiāls
Trauku mazgājamā mašīna
Mikroviļņu krāsns
Sugas
Filter

Kuras bļodas virtuvei?



Bļodas ir viens no senākajiem virtuves piederumiem. Pirmās liecības par to lietošanu ir saglabājušās jau antīkajā senatnē, galvenokārt tagadējā Grieķijā, tostarp Krētā, bet arī Ķīnā. Gadsimtu gaitā šī trauka mērķis nav mainījies - tas ieņem nozīmīgu vietu katrā virtuvē un ir noderīgs gan ēdiena gatavošanā, gan pasniegšanā. Protams, gatavojot ēdienu, cita starpā tie pierādīs savu vērtību:





  • zupas bļodas, kas ir parocīgas un dziļas. Tās visbiežāk ir izgatavotas no keramikas, porcelāna vai stikla.

  • Salātu bļodas no stikla, keramikas, plastmasas vai pat bambusa koka.

  • Miksēšanas bļodas, kas parasti ir dziļas un ar taisnu dibenu, lai tajās būtu viegli sajaukt sastāvdaļas. Vislabāk derēs nerūsējošā tērauda vai plastmasas izstrādājumi.

  • Mīklas bļodas noteikti labi noderēs, ja gatavojat konditorejas izstrādājumus. Tās parasti ir pietiekami lielas un ar izliektu dibenu, lai tajās būtu viegli saputot olu baltumus vai krējumu.

  • Uzglabāšanas bļodas, kurām ir pievienoti atbilstoši vāki. Tiem ir hermētiski noslēgti, lai pasargātu ēdienu no bojāšanās.

  • Uzkodu trauki ar unikālu dizainu, kuros var pasniegt krekerus, čipsus vai saldās uzkodas.



Kā izvēlēties labu virtuves trauku?



Izvēloties virtuves trauku, ir svarīgi paturēt prātā, ka tiem jābūt gan parocīgiem, gan izturīgiem, gan izteiksmīgiem, tāpēc, iegādājoties pievērsiet uzmanību šādiem punktiem:





  • Izvēlieties produktu, kas izgatavots no izturīgām izejvielām. Keramikas un stikla izstrādājumi ir ideāli piemēroti ēdienu, piemēram, salātu, kā arī zupu pasniegšanai, jo tie saglabā siltumu. Sastāvdaļu sajaukšanai vislabāk der plastmasas bļodas, kā arī nerūsējošā tērauda bļodas ar plānām sieniņām. Ir vērts pieminēt arī izstrādājumus, kas izgatavoti no ekoloģiskiem materiāliem, piemēram, bambusa. Tie labi noder kā augļu bļodas.

  • Pievērsiet uzmanību dizainam - daudzas bļodas, īpaši stikla un keramikas, ieņem nozīmīgu vietu uz galda, tāpēc tām ir jāsaskan ar citiemgalda piederumu elementiem vai jāiz ceļas uztā fona, kas pievērsīs viesu uzmanību mūsu gatavotajam ēdienam .

  • Labākos izstrādājumus ir viegli tīrīt, piemēram, trauku mazgājamajā mašīnā. Pievērsiet uzmanību tam, vai uz tiem ir marķējums ar ūdens pilieniem. Tas nodrošinās, ka tie netiks sabojāti mehāniskās tīrīšanas laikā.



Cik daudz ml var ietilpināt trauciņā?



Bļodiņu tilpums atšķiras atkarībā no tā, kam tās paredzēts izmantot, taču parasti to tilpums ir no 200 līdz 1000 mililitriem:





  • Zupas bļodas var būt no 300-500 līdz 700mililitriem- tajās var ievietot ēdiena porciju, piemēram, buljonu vai olu krēmu. Nereti tiem irarī īpašas, nelielas ieliktnīši, kas atvieglo bļodas apgāšanu unēdiena galu pabeigšanu.Šādus traukus var izmantot arī kā ramen bļodas.

  • Salātu bļodām ir ļoti dažāda tilpuma. Pasniedzot ēdienu vienai personai, ir ieteicams izvēlēties trauku ar 200 līdz 300 mililitru ietilpību. Ja plānojat pasniegt lielāku ēdiena porciju, lai uzcienātu sevi, vislabāk derēs 1 litra vai pat lielāki trauki.

  • Trauku, ko izmanto pārtikas produktu uzglabāšanai vai konditorejas izstrādājumu pagatavošanai, tostarp balto putu vai krējuma saputošanai, tilpums pārsniedz 1000 mililitru. Tas nozīmē, ka tajās var ērti maisīt ar mikseri, neuztraucoties par sastāvdaļu izliešanu pa visu virtuvi.



Apskatiet arī citus mūsu klāsta produktus:



- Galda piederumi



- Vakariņu servīze



- Deserta šķīvji



- Kvadrātveida šķīvji



- Maizes trauks



- Krūzītes

Iekraušana...