Salaters

Atlasīt pēc
Price
Manufacturers
Simbols
Svītrkods
Materiāls
Krāsa
Garums [cm]
Platums [cm]
Augstums [cm]
Saskare ar pārtiku
Materiāls
Ietilpība [ml]
Trauku mazgājamā mašīna
Mikroviļņu krāsns
Filter

Kādam nolūkam tiek izmantotas salātu bļodas?



Salaterki tika izgudroti Francijā. To nosaukums poļu valodā cēlies no franču valodas vārda "saladier", kas nozīmē salāti. Sākotnēji tos izgatavoja no koka vai metāla, bet no 18. gadsimta arī no porcelāna. 19. gadsimtā popularitāti ieguva stikla salaterki, bet pēc plastmasas izplatības 20. gadsimtā - arī no plastmasas. Kā liecina nosaukums, tās izmanto salātu pasniegšanai, padarot šo neuzkrītošo trauku uzkrītošu uz jebkura galda.



Kā izvēlēties labu salātu bļodu?



Iegādājoties šo galda piederumu, jāņem vērā dažas svarīgas lietas:





  • Salātu bļodas izmēram ir jābūt atbilstošam cilvēku skaitam, kuriem pasniegsiet salātus - uz galda var novietot vienu lielāku trauku vai sadalīt salātu porcijas mazākās salātu bļodās un novietot tās vairākās vietās uz gara galda.

  • Pievērsiet uzmanību ražošanas procesā izmantotajam materiālam. Augstas kvalitātes porcelāna salātu bļodas vienmēr izskatās iespaidīgi, tačuno visiem pieejamajiemproduktiemtās ir visdārgākās.Lieliski ir stikla trauki,kas ircaurspīdīgi un atklāj trauka iekšpusi. Varam izvēlēties plastmasas, vieglussalātu traukus, kāarī metāla traukus,kurus var būt grūti pārnēsāt, kad salāti ir iekšā .

  • Apsveriet trauku dizainu, kam labi jāsaskan ar pārējiem galda traukiem.

  • Labiem salātu traukiem jābūt viegli tīrāmiem. Tāpēc pievērsiet uzmanību tam, vai uz etiķetes ir norādīts, ka tos var mazgāt trauku mazgājamā mašīnā. Tas ietaupīs gan laiku, gan naudu.

  • Ir vērts likt uz atzītu zīmolu produktiem, piemēram, Lubiana salātu bļodām, kurām raksturīgs izcils dizains un augsta izturība.



Ko pasniegt salātu bļodā?



Salātu bļodas tiek uzskatītas par vienu no universālākajiem galda traukiem. Tās ir lieliski piemērotas ne tikai salātu, bet arī citu ēdienu pasniegšanai:





  • Protams, šādiem traukiem jābūt attiecīgi mazākiem, piemēram, ar tilpumu no 330 līdz 400mililitriem, lai tajosietilptu viena ēdiena porcija .

  • Salātu bļodas ar kājiņām ir lieliski piemērotas greznu uzkodu, piemēram, želejas ar augļiem vai desertu, piemēram, panna cotta, pasniegšanai.

  • Tās ir piemērotas arī galveno makaronu ēdienu pasniegšanai - spageti, kas sajaukti ar Boloņas mērci, penne ar gailenēm vai tagiatelle makaroni ar garnelēm. Tomēr šādam šķīvim jābūt attiecīgi lielākam un augstākajam, lai tajā ietilptu ēdiens vairākiem cilvēkiem un vienlaikus, uzberot porcijas uz šķīvja, neaplaistītu galdu.

  • Gan lieli, gan mazi salātu trauki ir ideāli piemēroti saldo un sāļo uzkodu pasniegšanai. Ja gaidāt lielāku viesu skaitu, mazās bļodas var izmantot krekeru, šokolādes bumbiņu vai bagelu pasniegšanai. Lielās sālkannas labi noderēs seansa laikā kopā ar draugiem, gatavojot lielāku popkorna daudzumu.



Apskatiet arī citus pieejamos produktus:



- Kvadrātveida šķīvji



- Vakariņu šķīvji



- Līkstošie šķīvji



- Maizes dēlīši



- Vakariņu servīze



- Koka naži blokā

Iekraušana...