Lampas un abažūri

Atlasīt pēc
Price
Manufacturers
Simbols
Svītrkods
more... less
Materiāls
Krāsa
Garums [cm]
more... less
Platums [cm]
more... less
Augstums [cm]
more... less
Diametrs [cm]
Iepakojuma veids
Sugas
Filter

Kā izvēlēties lampas savam mājoklim?

Apgaismojums padara interjeru ne tikai funkcionālu, bet arī stilīgu. Daudziem cilvēkiem īpaši svarīgi ir izvēlēties lampas viesistabai, jo tā ir viena no grandiozākajām telpām jebkurā mājā vai dzīvoklī. Parasti griestu vidū tiek uzstādīts piekaramais gaismekļa modelis,kasvienmērīgi izgaismos interjeru. Ieteicams papildus novietot arī augstas stāvlampas, kas noderēs, lasot. Līdzīgu funkciju pilda arī guļamistabas lampas, kas piešķir telpai mājīgumu un ļauj vieglāk atpūsties pēc grūtas dienas. Ir vērts pievērst uzmanību arī atsevišķu modeļu dizainam. Modernas, bet arī bēniņu un industriālas iekārtas vislabāk papildina minimālistiski modeļi melnā krāsā. No otras puses, romantiskos provansiešu un lauku interjeros skaisti izskatās gaismekļi ar miltainiem abažūriem, kas bieži vien ir ziedu ziedlapiņu formā.

Gaismekļi, kas jebkuru interjeru padara funkcionālu

Nav šaubu, ka apgaismojums interjerā ietekmē mūsu komfortu, kad mēs to izmantojam pēc tumsas iestāšanās. Piemēram, lampas virtuvē ļauj gatavotmaltītes- šajā gadījumā ir svarīgi izvēlēties modeļus, kas veidovispārējoapgaismojumu, kā arītos, kas atrodas zem mēbelēm unizgaismodarba virsmas telpu. Lampām vannas istabai ir līdzīga funkcija, taču tur tās noder rīta tualetē, sejas skūšanai un grima uzklāšanai.

Cik lūmeniem jābūt galda lampai?

Mājas birojā un pusaudža istabā vajadzētu trūkt ne tikai griestu lampas, bet arī stāvlampas. Tās plūsma ļauj ērti lasīt grāmatu, rakstīt piezīmes, kā arī ir noderīga, veicot mājasdarbus vai veidojot nelielus rokdarbus. Šādai lampai jānodrošina gaisma ar gaismas intensitāti no 200 līdz 500lūmeniem. Lielākas vērtības var izraisīt redzes nogurumu vai apžilbināšanu.

Kāds abažūrs ir piemērots stāvlampai?

Atbilstoši izvēlēts abažūrs ir atbildīgs par gaismas slāpēšanu, kas patīkami mirdz, tādējādi radot siltu atmosfēru interjerā. Turklāt tie ir dekoratīvs elements, kas papildina kopējo interjeru. Vieni no visbiežāk izmantotajiem ir papīra modeļi, kas izgatavoti no augstas kvalitātes salvešpapīra. Pieejamie izstrādājumi ir pieejami dažādās krāsu versijās, pateicoties kurām tos var viegli saskaņot gan ar smalkiem bohēmas vai skandināvu interjeriem, gan arī ar spēcīgām industriāla stila kompozīcijām. Laba ideja ir arī ažūri koka abažūri, jo tie papildus rotās interjeru ar interesanta raksta gaismas strūklu.

Kā pašiem izgatavot abažūru?

Mēs varam izveidot abažūru, pamatojoties uz iepriekšējā vāka karkasa, kas ievērojami atvieglos uzdevumu. Mēs varam izgatavot jaunu detaļu, piemēram, no izturīgas tapetes, klūgu pinuma vai patbrīvi veidota metāla. Pirmo divu materiālu gadījumā mēs tos sagriežam atbilstošā garumā un platumā un piestiprinām pie rāmja, cieši izstiepjot materiālu, lai viss izskatītos estētiski. Metālu gadījumā ieteicams tos saliekt pāri apļveida elementam, piemēram, biezai caurulei, lai iegūtu vienmērīgu apļa formu, ko var savienot, izmantojot lodāmuru vai dekoratīvās auklas.

Skatīt citus mūsu klāstā pieejamos produktus:

- Krūzītes

- Galda piederumi

- Vakariņu šķīvji

- Lukturi

- Sienas spoguļi

- Skapīši

Iekraušana...