Ko nozīmē katls?
Panna ir trauks, kas paredzēts mērces uzliešanai uz šķīvja. Tas ir svarīgi, jo vairums ēdienu tiek pasniegti ar mērci atsevišķi (tas neattiecas uz gaļas šķēlītēm, kas tiek pasniegtas ar minimālu mērces daudzumu, lai uzlabotu produktu garšu), tāpēc šāds trauks ir ļoti praktisks un labi izskatās uz galda.
Ir vērts skaidri nodalīt mērču katlus un traukus, ko sauc par mērcītēm. Kā liecina nosaukums, iemērcēji ir paredzēti iemērcēju pasniegšanai. Tās ir ļoti biezas mērces, kuras ir grūti pārlejamas, izmantojot klasisko pannu. Tie lielākoties ir nelieli apaļas vai kvadrātveida formas trauciņi, kuros var mērcēt dārzeņus, nachos un daudzus citus gardumus.
Kā izskatās kastrolis?
Katliņi pēc formas atgādina nelielas krūzes - tie ir nedaudz sīpola formas, tiem ir izlietne, lai ērti pārlietu mērci uz šķīvja, un rokturis, lai tos varētu turēt. Lielākā daļa produktu ir līdzīgas formas, bet atšķiras pēc detaļām un krāsas. Klasika, protams, ir baltas kastroles, kuru labs piemērs irbaltā panna ROCOCO 0001, taču ir arī trauki ar spēcīgāku dizainu, tostarp melnas kastroles, kas, īpaši kombinācijā ar baltiem traukiem, labi izskatās un rada interesantu krāsu akcentu uz galda.
Ievērības vērtas ir arī mūsu tiešsaistes veikalā pieejamās caurspīdīgās stikla kastroles 20X13XH11,5 CM, kurās redzama mērce un kuras vienlaikus ir universālas un sader ar jebkura stila traukiem.
Cik ml ir katliņā?
Ietilpība ir svarīga īpašība, pēc kuras atšķiras mērču kastroļi. Mazo kastroļu tilpums ir aptuveni 80 mililitri, taču daudz praktiskāki ir trauki ar lielāku tilpumu. Meklējiet Mondex tiešsaistes veikalā pieejamos produktus - to tilpums ir no 400 mililitriem ( baltas modernās VICTORIA pannas gadījumā ) līdz pat 500 mililitriem (piemēram, elegantā baltā ROCOCO 0001 panna).
No kā būtu jāizgatavo laba panna?
Porcelāna mērču kastroļi ir labākie savā klasē, jo tie labi izskatās, vienlaikus saglabājot emulsiju siltu. Patērētāji bieži izvēlas iegādāties arī nerūsējošā tērauda kastroļus, kas izskatās skaisti un ir arī ļoti izturīgi, tāpēc tie noteikti noderēs daudzās ballītēs.
Ir vērts pieminēt arī plastmasas katliņus, taču tie atšķiras no iepriekš minētajiem produktiem ar to, ka tie ir vienreizlietojami priekšmeti, ko galvenokārt izmanto ēdieniem līdzņemšanai.
Mērču trauki - skatiet, kā eleganti pasniegt mērci dažādiem ēdieniem.
Daudzu dažādu gardumu pasniegšana galdā ir nesaraujami saistīta ar savoir-vivre noteikumiem, un tas attiecas arī uz mērču trauku pasniegšanu. Tās ir īpaši piemērotas emulsijām, kas nav pārāk biezas un kuru konsistence ļauj mērci ērti izliet uz šķīvja. Tas attiecas gan uz aukstajām mērcēm, piemēram, vinegrets, gan arī uz siltajām mērcēm, kuru pamatā ir gaļas un dārzeņu buljoni.
Savoir-vivre noteikumu eksperti norāda, ka šajā ziņā vislabākās ir baltas kastroles, kas izskatās eleganti uz jebkura galda. Lielisks piemērs tam ir baltais porcelāna katls IWONA ZŁOTY PASEK B014, kura vidusdaļā un augšdaļā ir zelta apdare, kas piesaista uzmanību. Šīs lielās pannas dizainu papildina smalks reljefs - tā noteikti sensacionāli izskatīsies uz jebkura galda!
Ir vērts atcerēties praktisku padomu, kas noderēs katrā ballītē. Lai mērce ilgāk saglabātos karsta, ieteicams izskalot katliņu ar verdošu ūdeni. Tas uzsildīs trauku un mērce ilgāk saglabāsies karstāka.
Laba ideja ir arī izmantot kastroli ar sildītāju. Tās sastāv no pamatnes, kurā ievietots sildītājs, un uz tā novietots mērces trauks. Sildītājs mērci katliņā viegli uzsildīs, bet nenovedīs to līdz vārīšanās temperatūrai, kas ir lielisks risinājums gariem mielastiem.
Aicinām sekot līdzi mūsu piedāvājumam, lai pārliecinātos, ka piedāvātie produkti joprojām ir pieejami.
Iepazīstieties arī ar citiem mūsu klāsta produktiem: